PLAY
DRAG
scroll

Trio Houses

3 new homes commissioned by a local family who seek to have a positive impact on the greenfield site which they are so connected to.

Client
Undisclosed
Location
Appledore
Project Type
New Build
Size
Status
Planning
Year
2020
No items found.
01

brief

The brief was to exploit the dual aspect views - east over the Estuary and west towards Westward Ho! Beach. There are a number of different clients involved, with differing briefs to suit their age, circumstance, family size and lifestyle. It is essential to plan ahead to ensure longevity of inhabitation, and meet their individual desires without realising a number of contrasting homes. As a result, the site, currently in an undisclosed location has been designed holistically and each dwelling shares the common architectural thread to ensure a cohesive development.

02

result

Due to the lack of context (and where it does exist it varies vastly in style, massing and appearance), it has lead to wider references being sought. Exploration into Devon Longhouse’s, characterised by their linear, barn-like form with feature chimney’s has realised a contemporary interpretation of this typology. Alongside is a single storey entrance porch and garage in an attempt to firstly, break down the volume to manage its size, while dually having the aim of highlighting the primary two storey barn-like form from afar, with the single storey utilitarian uses acting as a secondary volume alongside with less visual impact.

03

CLIENT

"Lewis is a true professional who works diligently at pace and loves what he does. His intuition and knowledge of local planning rules affords his creativity to work symbiotically with any clients expectations. If you're looking for an Architect who can design your dream property and guide you through the process along the way, my wife and I would strongly recommend his services."

next project

next project

next project