PLAY
DRAG
scroll

Hill House

A sloping site enables part of the house to embedded into the gradient realising a single storey pavilion which floats on top.

Client
Undisclosed.
Location
North Devon
Project Type
Residential
Size
230m2
Status
Planning
Year
2021
No items found.
01

brief

LM Architecture studio were approached to design a modest family home on a site which benefits from both the countryside and coastal setting. The aim was to utilise the sloping gradient as an opportunity instead of constraint, something which is a direct response to the sites characteristics. The family, who plan to use the home as weekend getaway sought a refined, simple internal layout which has an external appearance to match.

02

result

A limited palette of natural materials and simple forms aim to realise a contemporary, stripped back building. The white vertical timber wraps around the lightweight pavilion floating above a heavy stone plinth. The view greets the user upon entry, with the open plan living space to one side, and the master suite and a further bedroom to the other. The lower ground floor offers 2 further bedrooms, with a link to the garden below. A stone wall protrudes from the lower ground floor wall into the garden to help connect the house to the landscape it sits within.

03

CLIENT

Check back soon for a client testimonial.

next project

next project

next project