PLAY
DRAG
scroll

Instow View

Refreshing a non-descript 1960's bungalow elevated high above Appledore.

Client
Mr & Mrs Bright
Location
Appledore
Project Type
Residential
Size
160m2
Status
Planning
Year
2021
No items found.
01

brief

Our task was to both better the internal layout which was disconnected to the view and enhance the external appearance, adding interest and contemporary design features to a previously non-descript 1960's bungalow which offered little architectural merit. The clients approached the studio with a strong idea of what they though they wanted, however after presenting a number of alternative options, the final proposal, which differed from their original ideas, exceeded all their needs and desires.

02

result

The outcome is a rear extension which cantilevers over the lower plinth, adding dominance to the linear accommodation volume and removes emphasises from the lower, stark wall in which the house sits on top of. The horizontal focus is broken only by the vertical timber cladding which breaks up the mass and adds warmth and texture. The open plan living area has access to the view through multiple corner-less glazed openings which frame the coastal view, maximising the available attribute and enhancing the connection to the setting.

03

CLIENT

"Couldn't have asked for a more professional and friendly service. Not only was Lewis an incredible architect, he has a fantastic ability to listen and put the ideas on paper in a way better than we actually imagined.

next project

next project

next project