PLAY
DRAG
scroll

Little Orchard

A tired semi-detached home in need of enlargement and modernisation to suit the clients growing family.

Client
Mr & Mrs Harris-Hutchins
Location
First Raleigh
Project Type
Extension & Alterations
Size
116m2
Status
Planning Approval
Year
2020
No items found.
01

brief

Our brief was to reconsider the existing layout, and dually add floor area to increase available habitable space. The exercise needed to enlarge the kitchen-living-dining space, encouraging social cohesion, include the provision of larger bedrooms and the introduction of an ensuite, all the while rethinking the existing external facade - blending it with the proposed extension harmoniously and ensuring a light filled internal living space which frames the available views over the nature reserve below.

02

result

The outcome was a side extension which repositioned the entrance and vertical circulation and provides a large double-height light-filled entrance lobby leading to the newly organised open plan first floor. The side extension adhered to the existing geometry of the host building, and was shaped by the existing building lines, yet set back to ensure subservience. The extension boasted contemporary materials, which have been carried over to the main house conservatively to ensure the old and the new relate to one another, while maintaining the character of the primary white façade.

03

CLIENT

“Lewis is easy to communicate with, has great ideas and knowledge and his drawings and planning application were laid out very professionally. We are extremely happy with our approved plans to modernize and extend our home, the service we received from Lewis was exceptional..... don't hesitate to use him!"

next project

next project

next project