PLAY
DRAG
scroll

South Lobb Farm

An injection of modernity to a Farmhouse overlooking Saunton

Client
Location
Lobb, Braunton
Project Type
Renovation & Extension
Size
300m2+
Status
Planning
Year
2021
No items found.
01

brief

The purpose of this activity is to enhance the connection the property, and therefore its occupants have to the garden and wider coastal setting and views. The buildings(s) and subsequently brief comprise of a number of different components, but generally, the aims are to provide a better use of existing space, improve the areas of poorly constructed building fabric to increase the energy efficiency, add extra space as part of the wider reimagination of the main house and all while enhancing the connection to the grounds and wider far reaching coastal views which are an under-maximised attribute holistically over the entire site. The old building(s) present small apertures which do not connect the occupants to the outdoors. The setting and context is a key characteristic and there is a clear disconnect between inside and out. Alterations seeks to establish a stronger connection to the vistas and form a relationship with the surroundings.

02

result

The existing garden wall is a key characteristic of the site and one which has helped influence the northern extension. We aimed to draw influence directly from the site in order to create a connection between the proposal and the immediate context to bind the two together and ensure the proposal is contextual in a somewhat acontextual landscape. Wider references are difficult to appropriate, therefore direct inspiration hopes to bed the scheme to the location. The ground floor of the north extension looks to be a continuation of the garden wall; in proportions and materiality.

03

CLIENT

Check back soon...

next project

next project

next project